Exercitii de slabit la sala


April 4, 2017 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Exercitii de slabit


Exercitii de slabit la sala

Exercitii de slabit la sala multi spun ca trebuie sa faci mult cardio daca vrei sa slabesti altii stiu miscari foarte de bune de TRX care te ajuta sa dai repede jos! Sincer consideram ca este foarte important sa facem ceva orice sa incepem sa ne miscam si apoi vedem ce se potriveste mai bine pentru noi!

Cand vine vorba de cardio, taberele se impart sistematic in doua: cei care iubesc antrenamentul cardio si cei care il urasc. Indiferent din care tabara faci parte, sigur te-ai intrebat la un moment dat care este cel mai bun tip de antrenament cardio pentru slabit si arderea grasimilor si cate minute ar trebui sa-ti rezervi pe saptamana pentru a ajunge la rezultatele dorite. Sa le luam pe rand.

Doua tipuri de antrenament cardio pentru slabit – ce beneficii are fiecare

1. Intensitate mica, antrenament de lunga durata, Exercitii de slabit la sala

In general, acest tip de cardio este efectuat la o intensitate scazuta timp de 60 de minute sau mai mult si se bazeaza pe faptul ca arde in mod direct grasimile, spre deosebire de alte tipuri de cardio, care folosesc mai intai depozitele de glicogen. Cu cat este intensitatea mai mica, cu atat energia folosita vine din oxidarea grasimii. Singura problema pe care o are acest tip de antrenament este ca duce la ruperea tesutului muscular pentru energie, iar in acest caz trebuie sa treci la un ritm moderat si sa reduci timpul petrecut pe banda.

Se pare ca intensitatea moderata aduce cele mai bune rezultate cand vine vorba despre oxidarea grasimilor. Este vorba despre un antrenament ce foloseste 65% din Vo2max. (Volum de oxigen maxim). La aceasta intensitate, nu numai ca vei arde cele mai multe grasimi, dar vei fi capabil sa continui antrenamentul pentru o mai lunga perioada de timp.

Asadar, daca vrei sa pastrezi masa musculara si sa arzi grasimi, antrenamentul cardio de intensitate scazuta si durata medie este cea mai buna alegere.

2. Intensitate mare, antrenament de scurta durata, Exercitii de slabit la sala

Cel mai eficient antenament cardio pentru slabit este considerat, de catre multi antrenori de fitness, cel de mare intensitate sau HIIT. Multa lume se fereste insa de acest tip de antrenament datorita convingerii ca energia folosita este rezultata din folosirea glicogenului din muschi, nu din oxidarea grasimii.

Acest lucru este cat se poate de adevarat, dar la fel de adevarat este ca arderea grasimii este un rezultat al unui proces ce poarta numele de lipoliza, adica descompunerea grasimii in acizi grasi si glicerina in  procesul digestiei. Lipoliza se produce insa mai ales atunci cand consumul de energie este mai mare decat aportul caloric. Cel mai important lucru la antrenamentul cardio  de mare intensitate este ca poate crea acest deficit intr-un timp foarte scurt.

Chiar daca principalul combustibil in cazul antrenamentului cardio de mare intensitate sunt carbohidratii (sub forma de glicogen, in muschi), si grasimea va avea de suferit. Studiile au arat ca pierderea tesutului subcutanat este mai mare in cazul HIIT, fata de cel de intensitate mica. Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca organismul lucreaza si dupa sfarsitul antrenamentului. Deci, nu arzi calorii doar atunci cand te anternezi, ci si dupa. Si inca o veste buna este ca acest tip de antrenament pastreaza amino-acizii in muschi si duce la eliberarea hormonului de crestere. Pe scurt, construieste muschi dupa incheierea antrenamentului.

Problema pe care o are acest tip de antenament cardio este ca, odata ce este practicat o vreme indelungata, devine contraproductiv. Fa acest tip de antrenament de maximum 2-3 ori pe saptamana.

Pana la urma, ce antrenament cardio pentru slabit sa aleg?

Raspunsul este simplu: amandoua. Fa antrenament de mare intensitate si durata mica de 2-3 ori pe saptamana pentru a accelera metabolismul si adauga si antrenament cardio de intensitate mica sau medie pentru arderea grasimilor.
sursa: topfitness.ro

Sau o alta varianta: